curve curve

Dagelijks onderhoud van lamelparket

Gebruik voor dagelijks onderhoud een stofzuiger of stofwisser en dweil incidenteel met een goed uitgewrongen dweil. Voor periodieke reiniging en onderhoud van de vloeren adviseren wij de producten van WOCA. WOCA Natuurzeep en WOCA Olie Conditioner werken samen als systeem om de vloer te reinigen, beschermen en op te frissen. Voor een duurzame, goed beschermde en prachtige olieafwerking, adviseren wij om de vloer regelmatig met WOCA Natuurzeep te dweilen en gemiddeld eens per kwartaal WOCA Olie Conditioner te gebruiken.

Wekelijks

WOCA Natuurzeep reinigt en beschermt het oppervlak tegen vuil, vlekken en slijtage. Het laat een microscopisch dun beschermlaagje achter van soja- en kokosvetten.

Jaarlijks        

WOCA Intensiefreiniger verwijdert effectief vuil en oude zeepresten. Het hout wordt geprepareerd voor de aansluitende behandeling met WOCA onderhoudsolie.

Tussentijds

WOCA Olie Conditioner reinigt het oppervlak en bevat een kleine hoeveelheid olie, waarmee de olielaag opgefrist wordt. Of gebruik WOCA Onderhoudsolie. Dit beschermt en frist je vloer op door een hele nieuwe laag olie aan te brengen.

Vlekoplossers

WOCA Superontvlekker wordt gebruikt voor het verwijderen van plotseling ontstane spatten en vlekken. WOCA Easy Neutralizer wordt gebruikt om zwarte vlekken in eiken te verwijderen, die veroorzaakt zijn door reacties met het looizuur in het hout.

Acclimatiseren

Voordat een Beautifloor Boston vloer wordt gelegd, moet het lamelparket 48 uur in dezelfde ruimte acclimatiseren, bij een temperatuur tussen 18 en 22° C en een relatieve luchtvochtigheid van circa 55%. Laat de vloerdelen hiervoor in hun dampdoorlatende verpakking en leg ze plat op de grond. Na het acclimatiseren kunnen de vloerdelen uitgepakt en verwerkt worden.

Tips & adviezen

  • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij u binnenloopt neemt vuil mee via zijn of haar schoenzolen. Door een goede entreemat of schoonloopzone te gebruiken voorkomt je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor je de Beautifloor vloer minder vaak hoeft schoon te maken en de levensduur ervan wordt verlengd

  • Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede beschermviltjes

  • Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door wieltjes die geschikt zijn voor vlakke vloerbedekking. Daarnaast adviseren wij een geschikte rollomat toe te passen bij gebruik van een bureaustoel

  • Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen

Luchtvochtigheid

Een houten vloer is gevoelig voor krimpen en uitzetten, waardoor het zeer belangrijk is voor een gunstig binnenklimaat te zorgen in de woning. De gemiddelde luchtvochtigheid varieert over het jaar genomen tussen de 30 en 60%. De vloeren hebben de minste werking wanneer de luchtvochtigheid van de ruimte rond de 55% (+/- 5%) bedraagt. Om dit te reguleren kunt u gebruik maken van luchtbevochtigers en luchtontvochtigers. Vraag ernaar bij uw Beautifloor dealer.