curve curve

Dagelijks onderhoud van een Beautifloor laminaatvloer

Voor dagelijks onderhoud kun je een stofzuiger of wisser gebruiken. Voor vochtig onderhoud gebruik je een dweil met zuiver water of een professionele laminaatreiniger. Gebruik nooit andere onderhoudsproducten of detergenten om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Voorkom ook nat onderhoud en gebruik enkel een zeer goed uitgewrongen dweil. Beautifloor laminaat vloeren zijn in de basis een watervast verlijmde HDF-plaat. Ondanks het relatief vochtbestendige karakter dient overtollig water onmiddelijk verwijderd te worden. 

Vlekken verwijderen

Vlekken verwijder je eenvoudig van een laminaatvloer met een licht vochtige doek. Gebruik voor hardnekkige vlekken een klein beetje aceton, maar gebruik nooit schurende producten om krassen op de vloer te voorkomen. 

Tips & adviezen

  • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt vuil mee via zijn of haar schoenzolen. Door een goede entreemat of schoonloopzone te gebruiken voorkomt je grotendeels de inloop van vuil, water en zand, waardoor je de vloer minder vaak hoeft schoon te maken en de levensduur ervan wordt verlengd

  • Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede beschermviltjes

  • Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke vloerbedekking. Daarnaast adviseren wij een geschikte rollomat toe te passen bij gebruik van een bureaustoel

  • Gemorste vloeistoffen direct verwijderen

Luchtvochtigheid

Bij een kamertemperatuur van ca. 18-20°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50-60% is een ideaal woonklimaat bereikt. Hogere luchtvochtigheid kan de vloer laten opzwellen en lagere luchtvochtigheid kan het materiaal laten krimpen, waardoor voegen duidelijker zichtbaar worden. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger. Vraag ernaar in onze showroom of stuur ons een bericht.