curve curve

Dagelijks onderhoud van entreematten

Vuil en zand verwijderen met een stofzuiger is vaak voldoende voor dagelijks onderhoud. Gebruik een stugge borstel om uitsparingen schoon te vegen of vastzittend vuil te verwijderen. Verwijder vlekken met schoon, warm water. 

Periodiek schoonmaken

Verwijder vlekken en andere verstoringen (die met stofzuigen blijven zitten) regelmatig, zodat de mat langer mooi blijft. Verse vlekken zijn vaak eenvoudiger te verwijderen. Verwijder eerst de vaste bestanddelen en probeer daarna de vlek verder met water te verwijderen. Indien tapijtreinigings- of vlekkenmiddelen worden gebruikt, altijd goed naspoelen om restanten te verwijderen. Gebruik voor kauwgom een speciale kauwgomverwijderaar (gel).

Tips & adviezen

  • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt vuil mee via zijn of haar schoenzolen. Door een goede entreemat of schoonloopzone te gebruiken voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor de Beautifloor vloer minder vaak schoongemaakt hoeft te worden en de levensduur ervan wordt verlengd.

  • Schuif geen zware voorwerpen op de mat om 'deuken' in de haartjes van je mat te voorkomen.

  • Maak de mat regelmatig schoon met een stofzuiger. Lukt het niet om de vlekken te verwijderen? Verplaats de mat dan naar buiten en spuit deze schoon met voldoende water. Gebruik hierbij een stugge borstel. 

  • Gemorste vloeistoffen en harde onderdelen zo snel mogelijk verwijderen.