curve curve

Controleer je laminaatvloer bij ontvangst voor het installeren

Controleer bij ontvangst altijd of je het juiste aantal en de juiste kleur hebt ontvangen. Zichtbare gebreken na de installatie kunnen niet gereclameerd worden. Daarom moet elk paneel voor en tijdens het plaatsen gecontroleerd worden.

Acclimatiseren

Voordat een Beautifloor vloer wordt gelegd moet het laminaat 48 uur in de betreffende ruimte en originele verpakking acclimatiseren, bij een temperatuur tussen 18 en 22° C en een relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. 

Ondervloer

Voordat de laminaatvloer geplaatst wordt, is het zeer belangrijk een geschikte ondervloer te kiezen. Zo kun je lang van de vloer genieten en zorg je voor een prettig loopgeluid met maximale demping. Benieuwd welke ondervloer geschikt is voor jouw woonsituatie? Vraag ernaar in onze winkel. 

Het voorbereiden van de ruimte

De oude vloer dient uiteraard verwijderd te worden. Zorg er ook voor dat de ondervloer vlak, droog en schoon is. Oneffenheden van meer dan 2 mm over een lengte van 1 meter moeten uitgevlakt worden. Bij een houten ondervloer dienen losliggende delen vastgespijkerd te worden. Het is absoluut noodzakelijk een egaliserende ondervloer te gebruiken om kleine oneffenheden van de ondergrond volledig weg te werken. 

curve curve