14 mei 2019 | Lamelparket

Wat is lamelparket?

Laten we beginnen bij het begin, de opbouw van een hout(look) vloer. Wat is het verschil tussen echt hout en fotorealistisch hout? Bij een houten plank wordt een hout deel op maat gezaagd en verwerkt tot panelen. Deze delen vormen naast elkaar een houten vloer. Bij fotorealistisch hout wordt een foto genomen van echt houten planken. Deze foto wordt bewerkt en samen met een reliëf laag tot planken geperst. Dit zijn de PVC, vinyl en laminaatvloeren die we tegenwoordig kennen. Lamelparket is parket met een klikverbinding.

Het verschil tussen parket en lamelparket

Een parketvloer is ontzettend mooi en op allerlei manieren te plaatsen zoals in halfsteens verband, wildverband of visgraad. De vloeronderdelen van parket worden verlijmd en vastgenageld op de ondervloer. Dit heeft als nadeel dat leggen en onderhouden je veel tijd kost. Bij lamelparket wordt een combinatie van echt hout gebruikt, met de voordelen van een geperste vloer. Zo hebben lamelparketvloeren een kliksysteem. Dit geeft je niet alleen de kans om je vloer bij verhuizingen mee te kunnen nemen, maar lamelparket leg je ook nog eens een stuk sneller!

Hoe leg ik een parketvloer?

Een lamelparket vloer is gemakkelijk zelf te plaatsen door de clickverbinding. Het plaatsen van de vloer start bij het egaliseren van de ondervloer. Een goede ondervloer dempt geluid en zorgt ervoor dat je lang optimaal van je vloer kunt genieten. Door de clickverbinding bij lamelparket is het vastmaken van de vloer aan de ondervloer niet nodig. Dat scheelt je ontzettend veel tijd! En nog een mooi extraatje: lamelparket wordt woonklaar geolied geleverd. Dat betekend dat je geen werk meer hebt aan het oliën of lakken van je vloer na plaatsing. Een nadeel van lamelparket? Doordat je vloer niet vastgelijmd of genageld is, zal deze met temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen meer uitzetten en krimpen. Maar dit is goed op te lossen door bij het plaatsen van de vloer ruimte te houden tussen de vloer en de muur. Probleem opgelost!

Zelf leggen is dus niet zo lastig. Wil je dit toch liever door een professional laten doen? Dat kan ook! Overleg met een lamelparket dealer voor het vinden van de beste monteur.

Wat is lamelparket?
img

Laten we beginnen bij het begin, de opbouw van een hout(look) vloer. Wat is het verschil tussen echt hout en fotorealistisch hout? Bij een houten plank wordt een hout deel op maat gezaagd en verwerkt tot panelen. Deze delen vormen naast elkaar een houten vloer. Bij fotorealistisch hout wordt een foto genomen van echt houten planken. Deze foto wordt bewerkt en samen met een reliëf laag tot planken geperst. Dit zijn de PVC, vinyl en laminaatvloeren die we tegenwoordig kennen.

Hoe verwijder ik krassen uit mijn PVC vloer?
img

Help! Een kras in mijn PVC vloer! Je gaat nog zo zuinig met je PVC stroken vloer of Klik Vinyl vloer om. Je gebruikt een entreemat om vuil van buitenaf te weren, je hebt viltjes onder je meubilair geplaatst zodat dit met verschuiven geen krassen kan veroorzaken, zelfs de wieltjes onder je (bureau)stoel zijn speciaal geschikt voor vlakke vinyl vloerbedekking. En toch is daar die kras!