curve curve

Beautifloor FAQ

Een vraag over een vloer? Wij helpen je graag verder met onze meestgestelde vragen. Is je vraag toch nog niet beantwoord? Stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier. 

Algemeen

 

Zijn er ook bijbehorende Brochures?

Jazeker, deze kun je gewoon gratis downloaden op onze brochurepagina of meenemen bij een bezoek aan onze showroom.

Hoe kan ik mijn vloer het beste onderhouden?

Wekelijks stofzuigen is voldoende om je vloer optimaal te houden gedurende een langere tijd. Heb je hardnekkige vlekken? Maak de vloer dan schoon met een voor jouw vloer geschikt schoonmaakmiddel en niet te natte doek. Bekijk de onderhoudsinstructies van jouw vloer of vraag ernaar in onze showroom. 

Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn vloer?

Je hebt altijd garantie op een Beautifloor vloer. Hoeveel garantie verschilt per vloer, maar minimaal 5 jaar beperkte garantie is standaard. Mail of kom langs voor meer informatie of bekijk het garantieblad voor je vloer. 

Wat als ik een klacht heb over mijn vloer?

Deze kun je bij ons via email of in de showroom melden, dan kijken we wat er ondernomen moet worden om de klacht op te lossen.

Mag ik een Beautifloor vloer op vloerverwarming of -koeling leggen?

Ja dit is zeker mogelijk, mits je je aan de speciale leginstructies voor op vloerverwarming houdt. Ook mag de watertemperatuur van de vloerverwarming nooit hoger staan als 45 graden en mag de temperatuur aan de basisvloer niet hoger worden als 27/28 graden. Bij lamelparket kan de vloer zwevend of verlijmd gelegd worden, waarbij de warmteopbrengst bij verlijmd lamelparket hoger is dan bij een zwevende plaatsing.

Kan ik stoelen met wieltjes gebruiken op een Beautifloor vloer, zoals bureaustoelen of rolstoelen?

Bureaustoelen kunnen gebruikt worden op laminaatvloeren, PVC vloeren en Klik Vinyl, mits er gebruik wordt gemaakt van zachte wieltjes (deze zijn meestal grijs) of een beschermende transparante mat. Een trippelstoel of rolstoel wordt afgeraden op laminaat of Klik Vinyl, omdat deze voor een grote druk zorgen op een klein oppervlakte en daardoor kan er drukdelaminatie ontstaan, waarbij de toplaag loskomt.

 

Beautifloor Laminaatvloer

 

Waarom zou ik voor een laminaatvloer kiezen?

Met laminaat krijg je de uitstraling van een echte houten vloer, maar dan goedkoper, krasbestendiger en onderhoudsarm.

Mag ik Beautifloor laminaat in de keuken gebruiken?

Ja, dat is geen probleem. Het is wel altijd van belang dat vocht en vuil op de vloer zo snel mogelijk verwijderd worden. De vloer mag nooit geschrobd worden, maar moet wel regelmatiger gereinigd worden conform de onderhoudsinstructies.

Kan Beautifloor laminaat geplaatst worden over een bestaande vloer heen?

Dit is mogelijk, maar er moet wel voldaan worden aan de voorschriften.

 • Tapijt o.i.d. moet verwijderd worden voor plaatsing.

 • PVC, linoleum, etc. hoeft niet verwijderd te worden.

 • Bij een houten vloer moet er rekening gehouden worden met het volgende:

 • Eerst moet alle bestaande vloerbekleding verwijderd worden.

 • Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn.

 • De ondervloer moet waterpas liggen.

 • Spijker eventuele losse delen vast.

Er moet ook voldoende ventilatie zijn in de kruipruimte onder de houten vloer. Het vochtgehalte van het hout mag niet meer dan 10% bedragen. Plaats de nieuwe vloer op negentig graden op de bestaande ondervloer. In alle gevallen moet er gebruikt gemaakt worden van een ondervloer, passend bij laminaat en bij de basisvloer waarop geplaatst wordt. Wij kunnen je hier altijd bij adviseren.

Wat voor ondervloer heb ik nodig?

Elke laminaatvloer heeft een ondervloer nodig. Deze vloer overbrugt oneffenheden maar tempt ook het geluid. Zo is het in veel huurwoningen belangrijk dat een vloer een demping heeft van 10db. Een laminaatvloer moet passen bij laminaat en bij de basisvloer waarop geplaatst wordt. Dit is dus sterk afhankelijk van de ondervloer in jouw huis en de Beautifloor laminaatvloer die jij kiest. Overleg in onze showroom welke vloer het meest geschikt is. 

 

Beautifloor PVC & Klik Vinyl

 

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

De grote praktische voordelen zijn watervastheid (ze kunnen bijvoorbeeld ook in de badkamer gelegd worden, alleen niet in de natte ruimtes zoals de douchecabine), geluidsarm en warm en aangenaam aan de voeten. Daarnaast zijn ze vrij dun en makkelijk in onderhoud.

Welke lijm moet ik gebruiken bij een Beautifloor PVC vloer?

Eurocol 540 of 640 bij standaard maten. De panelen van onze PVC collectie zijn flexibel wat betekent dat deze op de ondervloer vastgelijmd moeten worden.  Bij panelen langer dan 1,40m of groter dan 60x60 cm moet een vezelversterkte lijm gebruikt worden, de Eurocol 646. Vergeet niet om de goed kitstrijker te gebruiken.

Kan ik een klik PVC vloer zelf leggen?

Ja, hoor. Ben je een beetje handig? Dan moet dit lukken! Lees voor het leggen goed de leginstructies en hou je daar aan, dan is het zelf leggen van Beautifloor Klik Vinyl geen probleem. 

Mag Beautifloor Klik Vinyl strak tegen de muur aan gelegd worden en/of afgekit worden tussen de muur en de vloer?

Nee, dit mag niet. De panelen moeten 5 millimeter ruimte hebben rondom om uit te kunnen zetten en te krimpen. Ook mag er nooit een zwaar object zoals een keuken geplaatst worden op een Klik Vinyl vloer. Dit komt doordat de vloer als het ware zweeft op de ondervloer. Er moet ook altijd ruimte vrij zijn om te kunnen werken, dus ook bij de keukenpootjes moet een zwevende vloer vrij liggen. Als je de vloer een stukje onder de keukenplint door legt is het toch mooi afgewerkt.

Hoe voorkom ik kieren in mijn geplakte PVC vloer?

Kieren in je PVC vloer zijn te voorkomen door drie belangrijke stappen tijdens het legproces. Een PVC vloer moet altijd 48 uur op locatie te acclimatiseren in stapels niet hoger dan 3 pakken. Zo zijn de panelen buigbaar genoeg, maar niet te zacht. De verlijming is een secuur klusje wat goed moet gebeuren. De open-lijm tijd zal altijd in acht moeten worden genomen en er moet altijd gewalst worden als de vloer eenmaal geplakt is.

Moet een basisvloer altijd egaal zijn bij een PVC en Klik Vinyl vloer?

Ja, als de Beautifloor PVC vloer verlijmd wordt met de ondervloer wel. De ondervloer moet 100% vlak zijn om doortekening te voorkomen. Indien nodig zal er zodoende geëgaliseerd moeten worden.

Nee, dit hoeft niet als de vloer Beautifloor Klik Vinyl betreft. De Klik Vinyl van Beautifloor vangt kleine oneffenheden op.

Mag ik een Beautifloor PVC vloer of Klik Vinyl vloer op een bestaande vloer plaatsen?

PVC 

Als je gaat lijmen, moet de bestaande vloer helemaal verwijderd worden. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen en alle losse of zwevende delen moeten vastgenageld worden. Breng een egale vloer of egaliseermiddel aan voor een perfect gladde en poreuze voorbereiding van de ondervloer. De ondervloer moet poreus zijn zodat de lijm en ondervloer goed kunnen hechten.

Bij plaatsing op een houten ondervloer mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 10% bedragen. Bovendien moet het oppervlak onder de houten ondervloer helemaal droog zijn. Eventuele kruipruimten onder de plankenvloer moeten geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). De vloerplanken moeten bedekt worden met multiplex van minimaal 6 mm. Verwijder alle obstakels. Vastnagelen doe je met ringnagels in rasterformaat, 75 mm rond de perimeter en 150 mm in het midden.

Klik Vinyl

Bij zwevende vloeren moet de ondervloer stabiel en stevig bevestigd zijn. Ook mag het niet zacht, beschadigd of los geplaatst zijn. Twijfel je of je ondervloer verwijderd moet worden?

 • De volgende vloerbekledingen moeten verwijderd worden: tapijt, naaldvilt, cushion vinyl, zwevend laminaat en parket, enzovoorts.

 • Hoeft niet verwijderd te worden: keramische tegels, PVC, VCT, gelijmde laminaat en parket, vaste vloerplanken, enzovoorts.

 • Hoeft niet verwijderd te worden, maar het gebruik van PE-folie is verplicht om verschuiven te voorkomen: gelijmde PVC, gelijmde linoleum en gelijmd geolied parket.

Bij plaatsing op een houten ondervloer moet de bestaande vloerbekleding eerst verwijderd worden. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen en alle losse delen moeten vastgenageld worden. Breng een geschikte houten uitvlakplank of egaliseermiddel aan om de ondervloer perfect voor te bereiden. De uitvlakplanken moeten om de 30 cm vastgezet worden met schroeven. De kruipruimte onder de plankenvloer moet voldoende geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). Het vochtgehalte van het hout mag niet meer dan 10% bedragen.

Kun je PVC of Klik Vinyl ook op trappen plaatsen?

Ja! Dit is mogelijk met PVC. Vraag in onze showroom naar de mogelijkheden. Helaas kan Klik Vinyl niet op een trap geplaatst worden. 

 

Beautifloor Lamelparket

 

Waarom zou ik kiezen voor echt hout?

Vanwege de authentieke uitstraling, er is geen herhaling van decor. Hout neemt de omgevingstemperatuur aan en is dus aangenaam aan de voeten.

Waarom lamelparket?

Lamelparket zorgt ervoor dat de vloer aan de bovenkant dezelfde uitstraling heeft als massieve houten planken, maar de opbouw van het lamelparket zorgt ervoor dat er geen kieren tussen de planken komen, zoals bij een massief houten vloer wel het geval is, vooral tijdens de winter.

Kun je lamelparket opschuren?

Ja, dit is mogelijk! Lamelparket is 2 maal op te schuren en gaat hierdoor levenslang mee.

Hoe kan ik een lamelparketvloer zagen?

Je kunt parketvloeren zagen met:

 • Een handzaag: zaag met fijne(re) tanden en met de decorzijde naar boven.

 • Een elektrische cirkelzaag: fijne tanden. Bijvoorbeeld: een zaagblad van 22 cm diameter met 60 tanden. Zaag met de decorzijde naar boven.

 • Een decoupeerzaag. Als je een zuivere snede wilt, zaag je met de decorzijde naar omlaag, tenzij je zaagbladen met omgekeerde tanden gebruikt. Voor het zagen gebruik je normale zaagbladen. Denk bijvoorbeeld aan een Bosch T127D (tamelijk grof), of voor fijner werk: T 01B.

In de meeste gevallen moet de zaagsnede niet volmaakt zijn. Ze wordt meestal door profielen of plinten bedekt.

Mag een Beautifloor lamelparketvloer op een bestaande  vloer gelegd worden?

Ja, dat is mogelijk. De juiste plaatsingswijze hangt af van de vloer waarop je je parket wilt plaatsen en de plaatsingswijze. 

Als je gaat lijmen, moet de bestaande vloerbekleding volledig worden verwijderd. Bij zwevende vloeren moet je alle damp-open vloerbekleding (tapijt, naaldvilt, enz.) eerst verwijderen. Je hoeft de bestaande damp-dichte vloerbekleding (PVC, linoleum, enz.) niet te verwijderen. Maak altijd gebruik van een ondervloer. 

Bij plaatsing op een houten ondervloer moet de bestaande vloerbekleding eerst verwijderd worden. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen. Spijker eventuele losse delen vast. Als je plankenvloer zich op grondniveau bevindt, leg dan eerst een plastic folie. Plaats hierop een uitvlakvloer zodat alle oneffenheden tussen de planken wordt geëlimineerd. Plaats de nieuwe vloer op negentig graden op de bestaande ondervloer. De kruipruimte onder de plankenvloer moet voldoende geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). Het vochtgehalte van het hout mag niet meer dan 10% bedragen.