curve curve

Dagelijks onderhoud van een Klik Vinyl vloer

Stofwissen met een stofwisser of stofzuiger is vaak voldoende voor dagelijks onderhoud. Wekelijks kunt je de vloer reinigen met een dweil of wismop. Hiervoor adviseren we Lecol PVC Cleaner 0H59. Een mild reinigingsmiddel met aangename geur, speciaal ontwikkeld voor de wekelijkse schoonmaak van PVC en Vinyl vloeren.

Direct na installatie

Het is belangrijk om direct na installatie van een Beautifloor Vinyl vloer deze te voorzien van de Lecol PVC Polish OH51. Zo is de vloer nog beter bestand tegen vuil en krassen. De onverdunde polish breng je met een speciale polish verdeler eenvoudig aan op de vloer. Laat de vloer daarna goed drogen en hij is klaar voor gebruik. 

Tips & adviezen

  • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt vuil mee via zijn of haar schoenzolen. Door een goede entreemat of schoonloopzone te gebruiken voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor de Beautifloor vloer minder vaak schoongemaakt hoeft te worden en de levensduur ervan wordt verlengd

  • Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede beschermviltjes

  • Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke vloerbedekking. Daarnaast adviseren wij een geschikte rollomat toe te passen bij gebruik van een bureaustoel

  • Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen

Extra bescherming

Wordt de vloer intensief gebruikt? Dan houd je de vloer in topconditie door deze één of twee keer per jaar opnieuw te behandelen met Lecol Polish 0H51. Hiermee wordt een nieuwe beschermlaag aangebracht op de vloer. Wel dient de oude polish laag eerst verwijdert te worden. Dit kan heel gemakkelijk met de Lecol PVC Remover 0H-55. Zo zorg je ervoor dat de nieuwe polish laag optimaal kan hechten.